JK9®Mantrailing hám

18.539 Ft23.990 Ft

Leírás

JK9®MANTRAILING

KIFEJEZETTEN  MANTRAILINGRE  FEJLESZTVE

Új designt kapott és további funkciókkal bővült a piacon egyedülálló JK9®Mantrailing hám. Megalkotásával az elsődleges célunk az volt, hogy egy minden igényt kielégítő, professzionális hámot készítsünk a mentőkutyások és a mantrailinget hobbi szinten űzők számára.

 

KÉNYELEM ÉS HATÉKONYSÁG

Az új generációs JK9®Mantrailing hám egyik leglátványosabb fejlesztése a keskenyebb, ergonomikusabb, jobban illeszkedő mellpárna.

JK9®Mantrailing hám

 

INNOVATÍV, RUGALMAS PÓRÁZCSATLAKOZÓ

A JK9®Mantrailing hám különlegessége a szabadalommal védett elasztikus pórázrögzítés, mely már sikerrel bizonyította, hogy hatékonyan tompítja a nem kívánt rántásokat keresés közben, így segítve a kutyát a munkájában.

JK9®Mantrailing hám

EGYSZERŰBB HASZNÁLAT NAGYOBB KOMFORT

A JK9®Mantrailing hám nagy sikert aratott a személykereséssel foglalkozó munkakutyások körében, ezért a gyakorlati tapasztalatokat hasznosítva elkészült a hám továbbfejlesztett változata. Az újításoknak köszönhetően a hám még komfortosabb a kutya számára, a használata pedig egyszerűbbé vált.

JK9®Mantrailing hám

Méret Nyak körfogat Mellkas körfogat Testtömeg
 
XS 28-40 cm / 11-15.5 in 44-60 cm / 17-23.5 in 7-12 kg / 15.5-26.5 lbs
S
36-46 cm / 14-18 in
50-71 cm / 19.5-28 in 10-20 kg / 22-44 lbs
M
40-52 cm / 15.5-21 in
63-85 cm / 24.5-33.5 in
18-32 kg / 40-70 lbs
L-XL 50-70 cm / 19.5-27.5 in 70-96 cm / 27.5-38 in
30-50 kg / 66-110 lbs

AZ IGÉNYEKHEZ IGAZÍTVA

Az UV narancs színű hám láthatóságának fokozására a nyaki hevederekbe fényvisszaverő szálak kerültek. Kifejezetten a rendvédelmi szervek kérésére a hámból azonban fekete változat is készült.

MAXIMÁLISAN TESTRE SZABHATÓ

A kutya mozgásához igazodva a JK9®Mantrailing hám 3 fő részből épül fel: nyaki elem, háti elem és mellpárna. A nyaknál és mellkasnál lévő hevederek csatokkal rögzítettek, megkönnyítve a hám feladását és levételét. Az elemes felépítés miatt a hám mérete 5 ponton is állítható, így teljes mértékben a kutya testére szabható.

TECHNOLÓGIA ÉS TAPASZTALAT

A JK9®Mantrailing hámot a mantrailinget aktívan űző keresőkutyások tapasztalatai alapján alkottuk meg, és tökéletesítettük, hogy még inkább megfeleljen a munkát végző kutyák és gazdák igényeinek.

Maximális jólláthatóság fényvisszaverő elemekkel

Új, ergonomikusabb mellpárna

Egyszerű fel- és levétel

Cserélhető, tépőzáras felirat – saját, egyedi felirattal is kérhető!

Mantrailing szakemberek bevonásával fejlesztve

Európai gyártás, német alapanyagok

Folyamatos teherbírási tesztek és innováció

Több mint 20 év tapasztalat a kutyahámok fejlesztésében

A JK9®MANTRAILING HÁM FELHELYEZÉSE

A JK9®Mantrailing hám feladásakor a kutyát tarthatjuk a lábunk között: a kutya előre néz, a két térdünkkel a hátsó lábak előtt, a horpaszánál fogjuk közre. Ha a kutya nem szereti ezt a feladási formát, akkor mellette állva is öltöztethetjük. Amennyiben a kutyát nem zavarja a kutyahám fejen történő áthúzása, elegendő csak a háti elem két csatját kikapcsolni a felhelyezéshez. A nyaki elemet a mellkasi párnával összekötő hevedert áthúzzuk a fejen, így a nyaki és háti elem a kutya hátára fekszik fel, a mellpárnát pedig a mellkasra simítjuk. Végezetül a két hátsó csatot a háti elemhez kapcsoljuk.

Ha a kutya nem szereti a fejen áthúzást, az előbbieket annyi különbséggel hajtjuk végre, hogy a nyaki elemhez tartozó egyik csatot is kinyitjuk a felhelyezés előtt.

A JK9®MANTRAILING HÁM BEÁLLÍTÁSA

Felépítéséből fakadóan a JK9®Mantrailing hám teljesen testre szabható. A nyaki elemhez vezető hevedereket állítsuk olyan szorosra, hogy a mellpárna felső széle a szegycsontnál legyen, és a párna a mellkasra simuljon. A nyaki és a háti elem közötti távolságnál figyeljünk arra, hogy a karika a kutya két hátsó lábának vonalánál ne legyen hátrébb. A háti elemet annyira csúsztassuk hátra, hogy a mellpárna hátsó hevederei ne akadályozzák a mellső lábakat. A hevederek olyan feszesek legyenek, hogy a háti elem alá a tenyerünk beférjen. Ne legyen túl laza, mert akkor munka közben oldalirányban elmozdulhat.

Álló helyzetben a hám túl lazának tűnhet – az állítható összekötő elem, a nyaki elem és a háti elem kicsit össze is csúszhat -, de ez megszűnik, amint elindul a kutya, és húzni kezd. Ekkor minden heveder és elem a helyére kerül.

A hám megfelelő és a kutya számára komfortos használatához kiemelten fontos a helyes méretválasztás és a pontos beállítás.

A JK9®Mantrailing hám hétköznapi viselésre, kirándulásokra vagy kutyás futásra nem alkalmas. Célzottan keresőmunkára fejlesztettük ki, ahol a kutya végig feszes pórázzal a gazdája előtt halad. Városi sétákra az IDC®Powerhámot, hosszú kirándulásokra pedig az IDC®Longwalk hámot ajánljuk.

Termékvideó

 

 

További információk

gyártó

JULIUS-K9®

nyakörv_hám_póráz

Hám

hám mérete

L-XL, M, S, XS

szín

Fekete, UV-neon zöld