Posted on

Julius K-9 Professional Grain Free: Prémium kutyatápok minden életszakaszhoz és aktivitáshoz

A hagyományos kutyatápok rendszerint jelentős mennyiségű gabonát tartalmaznak, ami azonban számos kutyánál emésztési problémákat okoz. A kutyák ugyanis alapvetően húsevők. Bár a háziasítás során többé-kevésbé képessé váltak a gabonákban lévő keményítő lebontására, ettől még ideális esetben az étrendjük jelentős részét a húsfélék teszik ki. Ennek szellemében születtek meg az úgynevezett gabonamentes kutyatápok.

A Julius K-9 Professional Grain Free névre hallgató tápcsalád fejlesztése során a kutyák természetes anyagcseréjét vették figyelembe. Ezek tápok ezért nem tartalmaznak kukoricát, búzát, rizst és szóját sem. Van bennük ugyanakkor gyógynövénykomplex az immunrendszer támogatása érdekében, míg a kutya mozgásszerveinek védelmében hozzáadott glükozamint tartalmaznak. A Julius K-9 gabonamentes kutyaeledelek minden életszakaszban és minden aktivitáshoz igazodva igyekeznek választási lehetőséget biztosítani.

A Julius K-9 City Dog sorozat átlagos aktivitású kölyök és felnőtt városi kutyák számára készült. A városi kutyák általában kevesebbet mozognak, ezért ezek az eledelek sovány fehérjét, azaz kacsát és más szárnyast tartalmaznak, hogy csökkentsék az elhízás veszélyét. Ezt a könnyen hasznosítható fehérjét körtével ötvözték, amely számos hasznos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz.

A Julius K-9 Utility Dog tápok az aktívabb, hobbi szinten sportoló kutyáknak készültek. Kölyök, felnőtt és idős kutyák számára fejlesztett változatban is elérhetőek, a korosztályok igényeihez igazodva. Háromféle változatban is kapható: bárányhúsos, lazachúsos és vaddisznóhúsos. Mindhárom állati fehérje hipoallergén húsforrás, így ezek a tápok szárnyashúsra allergiás kutyák etetésére is alkalmasak. A magas rosttartalom pedig támogatja az emésztést.

A Julius K-9 Race Dog tápot versenysportoló és munkakutyák számára alkották meg. A rendszeres igénybevétel miatt ezeknek a kutyáknak az energiaszükséglete lényegesen nagyobb, és a terhelés miatt fokozott odafigyelést is igényelnek. Ez a táp ezért könnyen hasznosuló, bőséges fehérjeforrást tartalmaz (részben nyúl, részben szárnyas), a szükséges energiát pedig a magas zsírtartalom biztosítja.