Posted on

Európa kutyakiállítás 2021 Budapest

Elérkezett az év legjobban várt eseménye az Európai Kutyakiállítás melyet Budapesten a Hungexpó területén rendeznek. Az eseményen több mint 16.000 kutya méretteti meg magát a legszebb kutya címért.

FCI_European_Dog_Show_2021_Budapest
FCI European Dog Show 2021 Budapest
FCI European Dog Show 2021 Budapest

Ha nem szeretnél lemaradni róla Te sem akkor mindenképpen látogassatok ki mert egy nagy élmény a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt. Azt tervezitek esetleg hogy szeretnétek egy kiváló családi kutyát akkor ott tudtok beszélni a tenyésztőkkel akár személyesen is.

Európa kutyakiállítás 2021 Budapest

Mint minden Kutyakiállítás ez is azzal kezdődik, hogy elbírálják a versenybírók a különböző tenyésztők legszebbnek gondolt kutyáit melyek megfelelnek a követelményeknek.

Európa kutyakiállítás 2021 Budapest

Vannak szuper programok közte megnézhetitek pl. a különböző kutyás sportokat vagy pl. azt hogy a rendőrség kutyái hogy teljesítenek szolgálatot a különféle helyzetekben.

Európa kutyakiállítás 2021 Budapest

Nagyon érdekes tud lenni egy ilyen program.

Amint véget értek ezek a szuper programok jön a Best in show ahol az összes fajta csoport megméretteti magát a legszebb kutyának járó címért. 10 fajta csoport van jelenleg az FCI hivatalos oldala szerint.

Minden fajta csoportot külön bírálnak el a küllembírók és ő rajtuk áll, hogy ki kerül be a fináléba.

Európa kutyakiállítás 2021 Budapest

Miután minden fajta csoportból sikerült a bíróknak ki választania, hogy kik lettek a legszebbek akkor jöhet a finálé ahol mind a 10 fajta csoport közül előre a bírók által kiválasztott kutyusok kerülnek be. Ott kerül ugyanis ki a 4 helyezett és vele együtt a nap legszebb kutyusa is.

Amikor én kint voltam az első helyezett egy sima szőrű törpe tacskó volt. A második helyezett egy gyönyörű óangol juhászkutya lett aki már több díjat is nyert. A harmadik helyezett egy majom pincser lett. A negyedik helyen végzett a samoyed.